ONCK 2013 in Ermelo

 

Offene Niederländische Connemara Meisterschaften am 01. Juni 2013

 

 

 

ONCK 2013 te Ermelo

 

In 2013 zullen de Open Nederlandse Connemara Kampioenschappen (ONCK) opnieuw in Ermelo plaatsvinden en wel op zaterdag1 juni. Het is inmiddels de 10de keer dat een grote groep Connemara’s bij elkaar komt op dit mooie evenement. Onderdelen waarin aangetreden kan worden, zijn opnieuw dressuur, springen en mennen (dressuur en vaardigheid) en natuurlijk de kür op muziek en de Pas-de Deux .Op zondag 2 juni gaan we proberen een crossles te organiseren. Helaas is het op dit moment nog niet duidelijk of dit gaat lukken. Hou daarom de website en het forum in de gaten! Natuurlijk is er de Zeskamp op zondag en zal er een clinic gegeven worden. Daarnaast zal er een mini Obstakelparcours zijn op zondag. Kortom: de moeite waard om het hele weekend deel te nemen.

 

Dressuur is in alle klassen mogelijk (voor de wedstrijdruiters:de wedstrijd telt ook voor KNHS punten). Het is de bedoeling om twee proeven te rijden. Gebleken is dat mensen die 1 proef rijden, bij de prijsverdeling te veel voordeel lijken te hebben, daarom moeten er, om voor prijzen (en het kampioenschap) in aanmerking te komen, twee proeven gereden worden.

 

Groene dressuurproef: tevens is er nu de mogelijkheid een BB (helemaal groen dus en eventueel zonder galop) dressuurproef te houden. Dus, lijkt het je wat om eens een keer een beginnerproefje te rijden? Gewoon, zomaar om eens te kijken of de dressuur wat voor jou is?  Zonder competitie en verplichte dressuurrijkleding is niet verplicht (vereist is alleen een cap, rijbroek en laarzen/of jodphurs). Er mag zelfs een begeleider in de ring staan. Er is keus uit een 2-tal proeven. 1 zonder galop of  1  met galop.

Je wordt wel beoordeeld door een jury en ontvangt een aandenken maar alles is geheel vrijblijvend. Voor jong en oud, groot en klein met en zonder ervaring. Deze proef  telt niet mee voor het kampioenschap.

Nog twijfels? Gewoon inschrijven! (Faal) Angst hoef je hierbij niet te hebben!

 

Natuurlijk kunnen groene combinaties ook deelnemen aan de reguliere wedstrijd. Een mooiere gelegenheid om een deel te nemen aan een “echte” wedstrijd bestaat er immers niet. Ook combinaties die zich normaliter alleen met recreatief rijden bezig houden zijn van harte welkom op deze wedstrijd.

 

Springen: wederom zal er  in alle klassen een klassiek parcours gereden worden. Indien er voldoende wedstrijdruiters/combinaties inschrijven zal dit voor KNHS puntentelling zijn. Voor degenen die BB rijden (60 cm of 80 cm) is het vooraf mogelijk om onder begeleiding los te springen in het parcours.
Voor de menners wordt een dressuurwedstrijd georganiseerd (1 of 2 proeven, voor KNHS punten) en afhankelijk van het aantal deelnemers ook een vaardigheidsparcours (niet voor KNHS punten).

 

De kür op muziek mag door een combinatie alleen gereden worden maar ook met z’n tweeën (=pas-de-deux). Alle creatieve ideeën zijn welkom. Creatief qua muziek, qua oefeningen maar ook qua aankleding. Voor de omroeper vragen wij even om vooraf in het kort op papier te zetten waarom er voor een bepaald item is gekozen en/of waarom er bepaalde muziek bij gekozen is. Eventueel kun je ook iets in het kort over jezelf en/of de pony opschrijven. Lever dit dat op de dag in bij het secretariaat samen met de CD waarop de muziek staat Zo ook de CD met de muziek.

 

De dag wordt uiteraard afgesloten met de parade en prijsuitreiking. Niets mooier dan 50 of meer Connemara’s op een rij.

Ook dit jaar zijn mensen die willen helpen op deze dag en de avond er voor (schrijven, parcours bouwen, ringmeesters) opnieuw van harte welkom en dringend nodig. Iedere helpende hand kunnen we gebruiken. Dit geldt voor jong en oud.
De kosten voor de verschillende onderdelen zijn als volgt:

 

In verband met de verbouwing van het KNHS terrein zijn er wat wijzigingen.

De overnachting kost 22,00 euro p.p.p.n. in een luxe safaritent met 10 bedden, inclusief ontbijt. Denk er wel aan: zelf beddengoed mee nemen (en een slotje voor de kluis waar je zadel in opgeborgen kan worden).

 

Voor de pony’s zijn stallen beschikbaar: 24,50 euro p.p.p.d incl. voer. De stallen zijn tijdelijke concoursstallen. Overdag kunnen pony’s even in een paddock, maar dat kan niet gedurende de nacht. Let op: vrijdag zijn de stallen pas na 16.30 uur beschikbaar en zondag moeten de stallen om 18.00 uur weer leeg zijn.

 

De kosten voor het eten op zaterdagavond liggen rond 22,00 euro p.p. Wel graag op het inschrijfformulier aangeven of je vegetarisch bent, dan kan hiermee rekening gehouden worden.

 

Dressuurproeven, springen en mennen: startgeld per combinatie, leden: per proef  7,00 euro, niet-leden: per proef 9,00 euro. Startgeld BB-proef is 3,00 euro voor leden en 5,00 voor niet-leden.

De kosten voor de crossles worden later bekend gemaakt.

Omdat het een lustrumeditie is vindt er nog een aantal activiteiten plaats. Via het forum en op de Facebook pagina van het Connemara Stamboek word je hiervan op de hoogte gehouden. Ook staat alles t.z.t. alles in het programmaboekje. Inschrijving hiervoor kan op het Secretariaat of bij aankondiging bij onderstaande e-mail adressen.

 

Wij verzoeken jullie om voor 10 mei 2013 het inschrijfformulier op te sturen.

 

Nennformular

 

Waarschijnlijk ten overvloede wijzen we jullie er op dat deelname alleen mogelijk is met pony’s of paarden met minimaal 25 % Connemarabloed. De afstamming moet officieel geregistreerd zijn bij een stamboek (bijvoorbeeld het Connemara stamboek of het NRPS).

 

Voor vragen kunnen jullie ons bereiken op telefoonnummer  06-43495912,

06-23313815 of via mdekraaij@casema.nl of info@connemara.nl .Kijk ook regelmatig op het forum en op Facebook.

 

Wij zien jullie graag op 1 en 2 juni,

 

De ONCK-organisatie,

Els van Bracht, Marja de Kraaij en Inez Kooij