ONCK 2014 in Ermelo – Achtung: kurzfristig Meldeschluss!

 

Offene Niederländische Connemara Meisterschaften am 07. Juni 2014

 

 

Nederlands Connemara Pony Stamboek
Westeind 5
5245 NL ROSMALEN
www.connemara.nl

 

ONCK 2014

Op zaterdag 7 juni wordt voor de elfde keer het Open Nederlands Connemara Kampioenschap gehouden. Ook deze keer weer op het mooie KNHS terrein in Ermelo. Dit jaar is deze wedstrijd voor het eerst ook de finalewedstrijd van de Connemaracompetitie 2014.

Er kan aan het ONCK deelgenomen worden met pony’s en paarden met minimaal 25 % Connemarabloed. De afstamming moet officieel geregistreerd zijn bij een stamboek (bijvoorbeeld het Connemara stamboek of het NRPS).

 

Zowel wedstrijdruiters als groene combinaties/niet startpashouders kunnen starten op het ONCK en wel in de volgende disciplines:

 

Dressuur
Het starten is in alle klassen (B t/m Z2) mogelijk. Let op: om in aanmerking te komen voorklassering (en eventuele prijzen) is het verplicht om twee proeven te rijden. Voorstartpashouders telt de wedstrijd ook voor KNHS winstpunten.

Groene dressuur:
Voor niet-startpashouders die nog nooit een ‘gewone’ B proef gereden hebben, is het mogelijk (en aan te raden) een impulsproef te rijden. Dit is een beginnersproef, waarbij je zelf van te voren kiest of je dit met of zonder galop wil doen. Er mag zelfs een begeleider in de ring staan. Behalve een cap, rijbroek en laarzen of jodphurs hoef je geen speciale
wedstrijdkleding te hebben.
Deze klasse wordt door een jury beoordeeld en er wordt een klassement (met prijzen) bepaald. Deze klasse telt echter niet mee voor het overall kampioenschap.

Springen:
Er zal in alle klassen een klassiek parcours gereden worden. Indien er voldoende wedstrijdruiters/combinaties inschrijven zal dit voor KNHS puntentelling gelden. Voor degenen die BB rijden (60 cm voor C/D pony’s en 80 cm voor E-pony’s en paarden) is het vooraf mogelijk om onder begeleiding los te springen in het parcours.

 

De kür op muziek mag door een combinatie alleen gereden worden of met twee combinaties (=pas-de-deux). Alle creatieve ideeën zijn welkom. Creatief qua muziek, qua oefeningen maar ook qua aankleding. Voor de omroeper vragen wij om vooraf in het kort op papier te zetten waarom er voor een bepaald thema is gekozen en/of waarom er bepaalde muziek bij gekozen is. Eventueel kun je ook in het kort iets over jezelf en/of de pony opschrijven. Lever dit op de dag in bij het secretariaat met de CD waarop de muziek staat.

 

De dag wordt uiteraard afgesloten met de parade en prijsuitreiking. Hier worden ook de winnaars van de Connemaracompetitie 2014 bekend gemaakt.

 

Met het bijgaande inschrijfformulier kan er aangemeld worden. Daarop staan ook de inschrijfgelden vermeld.

De inschrijving sluit op 10 mei 2014.

 

ANMELDEFORMULAR

En natuurlijk niet te vergeten: op het inschrijfformulier kun je aangeven of je wilt helpen op het ONCK. Vrijwilligers zijn van harte welkom (en nodig!).

 

Voor vragen kunnen jullie ons bereiken via info@connemara.nl. Houdt voor informatie ook de website en de facebookpagina in de gaten!

 

We kijken uit naar je inschrijving en een sportief en gezellig ONCK 2014.

Ria Groen en Inez Kooij