01.03.2012 – ONCK 2012 te Ermelo

(Original Word Aussschreibung und Anmeldeformular erhätlich über presse@connemara-pony.de

 

 

In 2012 zullen de Open Nederlandse Connemara Kampioenschappen (ONCK) opnieuw in Ermelo plaatsvinden en wel op zaterdag 9 juni. Het is inmiddels de negende keer dat een grote groep Connemara’s bij elkaar komt op dit mooie evenement. Onderdelen waarin aangetreden kan worden, zijn dressuur, springen en mennen (dressuur en vaardigheid). Na het succes van vorige jaren is er dit jaar opnieuw de mogelijkheid om een kür op muziek of een pas-de-deux te rijden.

 

En terug van weggeweest: het obstakelparcours, dit keer verdeeld in een beginners groep en een gevorderden groep.

 

Op zondag 10 juni is er dit jaar geen buitenrit georganiseerd maar een zeskamp. Het is een leuke kans voor jong en oud om de behendigheid van pony en ruiter te testen met zes verschillende behendigheidsproefjes. Vorig jaar was dit een groot succes! Ook kun je dit jaar op de zondag inschrijven voor een crossles van Rob Janssen. Beide onderdelen worden alleen georganiseerd bij voldoende deelnemers. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelfstandig een buitenrit te maken op zondag, de omgeving is fantastisch!

 

Dressuur is in alle klassen (B t/m Z2) mogelijk (de wedstrijd telt ook voor KNHS punten). Het is gebleken dat mensen die één proef rijden bij de prijsverdeling te veel voordeel lijken te hebben, daarom moeten er om voor prijzen (en het overall kampioenschap) in aanmerking te komen, twee proeven gereden worden. Er mag buiten mededinging wel één proef gereden worden (die ook voor KNHS punten telt).

 

Springen: wederom BB t/m ZZ en er zal een klassiek parcours gereden worden. Indien er voldoende wedstrijdruiters/combinaties inschrijven zal dit voor KNHS puntentelling zijn. De deelnemers van het BB 60/80 cm springen mogen onder leiding van Jos van der Wal losspringen (graag op het inschrijfformulier aangeven als je hier aan mee wilt doen).

 

Voor de menners wordt een dressuurwedstrijd georganiseerd (1 of 2 proeven, voor KNHS punten) en afhankelijk van het aantal deelnemers ook een vaardigheidsparcours (niet voor KNHS punten). We doen een dringende oproep aan de menners om zich in te schrijven, want we hebben vorig jaar door het ontbreken van deelnemers dit toch schitterende onderdeel gemist.

 

De kür op muziek mag door een combinatie alleen gereden worden maar ook met z’n tweeën. Alle creatieve ideeën zijn welkom. Creatief qua muziek, qua oefeningen maar ook qua aankleding. Het obstakelparcours wordt zoals gezegd gesplitst in een beginners groep en een gevorderden groep.

 

Natuurlijk kunnen groene combinaties weer deelnemen aan de wedstrijd. Sterker nog: het verdient aanbeveling om als groene combinatie mee te doen. Een mooiere gelegenheid om eens deel te nemen aan een “echte” wedstrijd bestaat er immers niet. Ook combinaties die zich normaliter alleen met recreatief rijden bezighouden, zijn van harte welkom op deze wedstrijd.

 

De dag wordt uiteraard afgesloten met de parade en prijsuitreiking. Niets mooier dan 50 of meer Connemara’s op een rij. Het liefst met voorop de menwagens!

 

Dit jaar zijn mensen die willen helpen op deze dag en de avond er voor (schrijven, parcours bouwen, ringmeester) opnieuw van harte welkom. Iedere helpende hand kunnen we gebruiken. Dit geldt voor jong en oud.

 

De kosten voor de verschillende onderdelen zijn als volgt:

De overnachting kost 22,00 euro p.p.p.n. op een slaapzaal met plm 10 bedden, inclusief ontbijt. Denk er wel aan: zelf beddengoed mee nemen (en een slotje voor de kluis waar je zadel in opgeborgen kan worden).

Voor de pony’s zijn stallen beschikbaar: 28,50 euro p.p.p.d. incl. voer. Overdag kunnen pony’s even in een paddock, maar dat kan niet gedurende de nacht. Let op: vrijdag zijn de stallen pas na 16.30 uur beschikbaar en zondag moeten de stallen om 18.00 uur weer leeg zijn.

 

De kosten voor het eten op zaterdagavond liggen rond 23,00 euro p.p. Wel graag op het inschrijfformulier aangeven of je vegetarisch bent, dan kan hier rekening mee gehouden worden. Gezien het succes van vorige jaren verzorgen we weer een heerlijk warm en koud buffet met een dessertbuffet er achter aan.

 

Dressuurproeven, springen en mennen: startgeld per combinatie, leden: per proef  7,00 euro, niet-leden: per proef 9,00 euro.

 

Obstakelparcours: leden: 4,00 euro, niet-leden: 6,00 euro.

 

Zeskamp op zondag: leden: 4.00 euro, niet-leden: 6,00 euro.

 

Crossles op zondag aangepast aan de zeskamp tijden natuurlijk, zodat je aan allebei deel kan nemen: 15,00 euro voor leden, 17,50 euro voor niet-leden.

 

Wij verzoeken jullie om voor 10 mei 2012 het inschrijfformulier op te sturen naar Inez Kooij, Mierlingsestraat 24, 4117 GM  ERICHEM.

 

Waarschijnlijk ten overvloede wijzen we jullie er op dat deelname alleen mogelijk is met pony’s of paarden met minimaal 25 % Connemarabloed. De afstamming moet officieel geregistreerd zijn bij een stamboek (bijvoorbeeld het Connemara stamboek of het NRPS).

 

Voor vragen kunnen jullie ons bereiken op telefoonnummer  06-43495912, of viainfo@connemara.nl of mdekraaij@casema.nl. Kijk ook regelmatig op het forum!

 

Wij zien jullie heel graag op 9 en 10 juni!

 

De ONCK-organisatie

Els van Bracht, Inez Kooij en Marja de Kraaij